ACT-Accelerator pregătește accesul global pentru terapii anti-COVID-19

 

Inițiativa ACT-Accelerator, lansată de Organizația Mondială a Sănătății alături de partenerii internaționali a primit aproape 1 miliard de dolari SUA pentru a susține accesul rapid, la nivel global, la vaccinurile și tratamentele care vor fi aprobate pentru combaterea COVID-19.

ACT-Accelerator, care a fost lansat în colaborare de Organizația Mondială a Sănătății, Comisia Europeană, Franța și Fundația Bill & Melinda Gates în urmă cu doar cinci luni, are nevoie de încă 35 de miliarde de dolari SUA pentru a-și atinge obiectivele de a produce 2 miliarde de doze de vaccin, 245 milioane de tratamente și 500 de milioane de teste.

Cel mai urgent, ACT-Accelerator necesită 15 miliarde de dolari pentru a sprijini dezvoltarea imediată a capacității de cercetare și dezvoltare, producție, achiziție și sisteme de livrare până la sfârșitul anului.

 

Sursa: https://www.who.int/news-room/detail/30-09-2020-un-welcomes-nearly-1-billion-in-recent-pledges-to-bolster-access-to-lifesaving-tests-treatments-and-vaccines-to-end-covid-19

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH