Alimentație sănătoasă

Dieta adaptată la tipul de grupă sanguină

Dieta adaptată în funcție de tipul de grupă sanguină a fost dezvoltată în anul 1996 de către Peter J. D’Adamo, cel care susține că oamenii ar trebui să aleagă alimentele pe care să le mănânce în funcție de compatibilitatea chimică a acestora cu grupa de sânge a fiecărei persoane în parte. Trebuie specificat faptul că nu s-au găsit dovezi științifice care să confirme teoria lansată de Peter J. D’Adamo. Medicii și nutriționiștii sunt reticenți, în ciuda faptului că există persoane care spun că s-au simțit mai bine după ce au urmat acest tip de dietă.

Teoria lui Peter J. D’Adamo

Conform spuselor lui D’Adamo, consumând alimentele potrivite tipului tău de sânge, îți îmbunătățești digestia, pierzi în greutate, ai o toleranță mai mare la stres, îți crește nivelul de energie, ai o claritate mentală mai mare și, desigur, o stare de sănătate mai bună. Totul a plecat de la ideea că tipurile de sânge au evoluat la strămoșii noștri în funcție de alimentele disponibile pe care aceștia le consumau.

Baza teoriei lui D’Adamo arată că persoanele cu grupa de sânge 0 au ca strămoși pe cei care erau vânători-culegători, oameni obișnuiți cu diete bogate în proteine animale. Despre cei din grupa A spune că sunt urmașii celor care s-au stabilit cândva în societăți agrare, deci ar putea foarte bine să fie vegetarieni. Persoanele cu grupa sanguină B ar putea fi, conform teoriei lui D’Adamo, urmașii popoarelor nomade, iar dieta lor ar trebui să se bazeze pe consumul de produse lactate. Tipului de sânge AB i se potrivește un amestec între dietele celor cu grupa A și grupa B de sânge.

Grupa de sânge 0

Pentru că strămoșii celor cu grupa 0 au fost vânători-culegători, D’Adamo propune o dietă de tip sanguin, care să includă carne slabă, pește și păsări de curte. De asemenea, recomandă legume și fructe proaspete, cereale și produse lactate. Acestea ar fi potrivite pentru că persoanele care au grupa sanguină 0 sunt predispuse la obezitate, ulcer, diabet și disfuncții tiroidiene.

Grupa de sânge A

Conform teoriei lui D’Adamo, strămoșii celor cu grupa de sânge A se ocupau cu agricultura, așa că dieta vegetariană li se potrivește cel mai bine. E vorba despre o dietă fără carne, cu multe fructe, legume proaspete, dar și cereale integrale. Persoanele cu grupa de sânge A sunt predispuse la boli de inimă, diabet și cancer.

Grupa de sânge B

Cei care au grupa de sânge B sunt, în opinia lui Peter J. D’Adamo, urmașii nomazilor de altădată. Aceștia au o flexibilitate mult mai mare decât alte grupe sanguine în ceea ce privește alimentația. Dieta lor poate fi mult mai variată, incluzând carne de pește, miel, iepure, produse lactate cu conținut mic de grăsimi, dar și legume verzi. Ar trebui, totuși, să evite carnea de pui, roșiile, semințele, porumbul și grâul.

Grupa de sânge AB

Persoanele care au grupa de sânge AB au împrumutat caracteristici de la grupele A și B. După spusele lui D’Adamo, aceștia pot adopta un stil de viață vegetarian, în care să includă produse lactate și pește sau păsări de curte. De asemenea, ar trebui să evite alimente precum fasole, porumb, semințe de susan. Nu le sunt recomandate nici cofeina sau alcoolul.

Multe persoane urmează această dietă pentru că își doresc să piardă în greutate. Sfatul medicilor și al nutriționiștilor este să nu țineți diete de acest fel pentru perioade foarte lungi, mai ales dacă aveți anumite probleme de sănătate care necesită o alimentație diversificată. În cazul în care v-a fost recomandat un anumit regim alimentar, este bine să discutați cu medicul curant înainte de a urma dieta bazată pe tipul de grupă sanguină.

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Minute
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Minute
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *