BOLIBoli infecțioaseCORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

COVID- 19: Când două epidemii se întâlnesc

Chiar dacă vaccinurile antigripale sezoniere au eficiență variabilă de la an la an, ele pot reduce semnificativ morbiditatea și mortalitatea. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă ca fiecare persoană de 6 luni și mai în vârstă să fie vaccinată pentru gripa sezonieră, cu excepții rare pentru persoanele cu contraindicații medicale. Cu toate acestea, adopția vaccinului împotriva gripei rămâne scăzută. În 2018-2019, adopția vaccinării în rândul adulților a fost estimată la 45,3%. 2 Chiar și cu o adopție relativ redusă, CDC a estimat că vaccinul a prevenit aproximativ 4,4 milioane de cazuri de gripă, 58000 spitalizări și 3500 de decese. Administrarea vaccinului ar reduce gripa și mortalitatea datorată acesteia, contribuind totodată la păstrarea capacității și funcției sistemului de sănătate în timpul circulației virusurilor gripei și a SARS- CoV- 2.

Sistemul de sănătate și societatea întreagă trebuie să se pregătească pentru probabilitatea suprapunerii pandemiei COVID-19 cu epidemia provocată de gripă. Se caută cele mai eficiente strategii pentru administrarea vaccinului împotriva gripei în întreaga populație și în special în școli, întreprinderi și spitale. Vaccinarea împotriva gripei ar putea oferi lecții valoroase pentru asigurarea acceptării și administrarea vaccinului atunci când acesta devine disponibil în cazul COVID-19.

Sursa: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2767284

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *