Alimentația pacienților cu litiază renală, LIVE, de la 20.30, cu doctor Paula Popiel

litiaza renală

Litiaza renală sau pietrele la rinichi este o afecțiune des întâlnită în rândul persoanelor trecute de 30 de ani. Formele acestei afecțiuni pot avea de la manifestări foarte ușoare, care pot trece chiar neobservate, până la forme grave și periculoase. În aceasta seară, de la 20.30, pe pagina de Facebook Portalmed și canalul de Youtube, doamna doctor Paula Popiel, va discuta despre alimentația recomandată în cazul acestei afecțiuni.

Ce este litiaza renală sau pietrele la rinichi?

Litiaza renală (pietrele la rinichi), în lipsa unui regim alimentar adecvat, poate duce la complicații mari sau chiar la urgențe medicale. Această afecțiune a rinichilor este cauzată, de cele mai multe ori de o alimentație nesănătoasă, care conduce la formarea de calculi (pietre) în interiorul rinichilor, ceea ce le îngreunează funcționarea și poate provoca infecții urinare. Din fericire, printr-o alimentație corectă și printr-un consum adecvat de lichide, putem preveni apariția acestor probleme.

5 semne care pot indica apariția litiazei renale

1. Picioare sau mâini umflate – din cauza incapacității rinichilor de a elimina excesul de lichide.
2. Dureri lombare – pot fi unilaterale sau bilaterale şi pot iradia până la etajul abdominal inferior.
3. Mersul frecvent la toaletă – tulburări urinare şi un anume disconfort. Urina devine închisă la culoare.
4. Cefalee, astenie, tulburări de vedere, scăderea poftei de mâncare şi insomnie.
5. Dereglări cardiovasculare, care, de cele mai multe ori, se manifestă prin hipertensiune.

În această seară, de la 20.30, doamna doctor Paula Popiel va vorbi LIVE, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook Portalmed despre alimentația necesară în cazul acestei afecțiuni. De asemenea, este foarte important să respectăm regulile unei alimentații sănătoase, pentru a preveni astfel de situațiile neplăcute, care pot conduce la complicații și urgențe medicale.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH