BOLIBoli și afecțiuni copiiOncologieŞTIRI MEDICALE

Informații Genetice Asupra Osteosarcomului la Copii

Un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Național al Cancerului (NCI), parte a Institutelor Naționale de Sănătate, oferă o perspectivă nouă asupra modificărilor genetice asociate cu osteosarcomul, cea mai frecventă tumoră osoasă canceroasă la copii și adolescenți. Cercetatorii au descoperit că mai multe persoane cu osteosarcom poartă variante genice nocive, cunoscute pentru predispunerea la cancer față de persoanele fara osteosarcom. Această constatare are implicații pentru testarea genetică a copiilor cu osteosarcom, precum și a familiilor acestora. Studiul a fost publicat pe 19 martie 2020, în JAMA Oncology.

„Cu acest studiu, am dorit să aflăm cât de multe persoane cu osteosarcom pot fi expuse unui risc ridicat datorat geneticii lor”, a spus Lisa Mirabello, doctor al Diviziei de Epidemiologie și Genetică în Oncologie a NCI care a condus cercetarea. „Nu numai că am aflat că cel puțin un sfert din persoanele care au studiat osteosarcomul aveau o variantă genică cunoscută pentru a predispune pe cineva la cancer, am descoperit de asemenea, variante care nu au fost niciodată asociate cu acest cancer.”

Sursa: https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-study-provides-genetic-insights-into-osteosarcoma-children

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *