Boli și afecțiuni copiiŞTIRI MEDICALE

Subestimarea utilizării substanțelor nocive în sarcină

Anumite substanțe consumate în timpul sarcinii au consecințe negative asupra sănătății mamei și fătului, a nou-născutului și a copilului. Vestea bună este că femeile însărcinate sunt mai puțin susceptibile decât femeile care nu sunt însărcinate să se angajeze într-un astfel de comportament, a spus dr. Yonkers, director de medicină psihologică și a Centrului pentru bunăstarea femeilor și mamelor de la Universitatea Yale, New Haven, Conn .

Utilizarea opioidelor este în creștere în rândul femeilor însărcinate. La fel ca în populația generală 50% – sau chiar la 80% – dintre bebelușii a căror mame au consumat anumite substanțe vor experimenta sindromul de abstinență neonatală, a spus dr. Yonkers. Mortalitatea maternă în Statele Unite a crescut cu 34% din 2008 până în 2016; în timp ce aceasta este o statistică cruntă, a spus dr. Yonkers, mortalitatea maternă legată de opioide s-a dublat în aceeași perioadă de timp.
În studiul discutat, consumul de alcool a fost de până la 18,9% în rândul femeilor însărcinate. În mod similar, nivelurile de nicotină sau derivat de nicotină detectate au fost de 27% la un centru din studiu. Tetrahidrocannabinolul a atins 29,4% în același centru.
Utilizarea substanțelor scade în sarcină, deoarece unele femei devin mai conștiente de sănătatea fătului. Din păcate, abstinența este compensată de o creștere dramatică a consumului de substanțe în perioada de după 6-12 luni post- partum, sugerează cercetările.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/930053#vp_1

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *