BOLIBoli și afecțiuni respiratorii

Cele mai frecvente boli respiratorii. Tipuri, cauze și remedii

În direct cu doamna doctor Paula Popiel, în această seară, despre bolile și afecțiunile respiratorii. Vă așteptăm pe pagina de Facebook Portalmed sau pe canalul de Youtube.

Sistemul respirator

Sistemul respirator uman constă într-o serie de organe responsabile pentru preluarea oxigenului și expulzarea dioxidului de carbon. Orice afecțiune la nivelul aparatului respirator poate compromite buna funcționare a organismului și poate afecta ritmul normal al vieții. Află cum poți gestiona simptomele și manifestările afecțiunii tale și trăiește-ți viața fără teamă.

Cele mai frecvente afecțiuni ale aparatului respirator

Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni ale sistemului respirator sunt: astmul bronșic (caracterizat de simptome precum lipsa de aer, tusea și wheezing-ul, precum și presiunea pe piept), boala pulmonară obstructivă cronică (caracterizată printr-o obstrucție bronșică persistentă, asociată cu un răspuns cronic inflamator crescut al căilor respiratorii la noxe), bronșita cronică (caracterizată prin inflamația cronică a mucoasei bronșice asociată cu tuse și hipersecreție de mucus la nivelul traheei și al bronhiilor), apneea de somn (caracterizată prin sforăit și obstrucția căilor respiratorii superioare).

Cauzele bolilor respiratorii variază de la o rană care afecteaza sau compromite sistemul respirator până la bacterii sau factori genetici. Tratamentul poate varia și el, de la cel medicamentos sau terapia inhalatorie până la tratamentul etiologic, care presupune administrarea antibioterapiei pentru îndepărtarea agentului patogen.

Telemedicina – un instrument esențial în vreme de COVID-19

În mod obișnuit, medicul pneumolog este cel care poate ajuta pacientul care se confruntă cu boli și afecțiuni respiratorii să construiască cel mai potrivit plan de tratament. Însă în prezent, pe fundalul pandemiei de coronaviroză, accesul la consultul medicului specialist este îngreunat sau limitat. Aici intervine telemedicina, practica ce permite consultul și monitorizarea pacientului prin intermediul internetului. Totuși, telemedicina nu funcționează în toate cazurile. Există o varietate de factori care dictează metoda optimă de tratament – cum sunt starea de sănătate a pacientului, istoricul lui medical, vârsta, bolile subiacente, bolile și tratamentele anterioare etc. Fii pregătit să furnizezi cât mai multe date despre afecțiunea ta și despre istoricul tău medical, pentru a primi un răspuns cât mai complex și aplicat de la medicul nostru. Cu cât îți cunoști mai bine afecțiunea, predispozițiile și factorii declanșatori, cu atât o poți controla mai bine și te poți bucura de o viață obișnuită.

Întrebările tale primesc răspuns pe platforma Portalmed

Cele mai frecvente boli respiratorii, tipurile, cauzele și remediile lor sunt subiectele pe care doctor Paula Popiel le va aborda în această seară. Un alt subiect care va fi tratat este diferențierea între COVID-19 și alte afecțiuni respiratorii. Cum epidemia de coronaviroză este în plină desfășurare și apar cazuri noi aproape zilnic, este important să fii informat. Pentru a primi răspuns la oricare dintre întrebările tale, te așteptăm pe canalul de Youtube sau pagina de Facebook Portalmed, în fiecare seară, de la 20.30. Să ne revedem sănătoși!

 

Articole recomandate
Boli și afecțiuni respiratorii

Gripa – cauze, simptome și tratament

4 Minute
Gripa este o boală respiratorie contagioasă, cauzată de diferite tipuri de virusuri care produc schimbări importante la nivelul nasului, al…
Boli și afecțiuni respiratorii

Sindromul de detresă respiratorie acută

4 Minute
Sindromul de detresă respiratorie acută este o afecțiune cu potențial fatal, care apare în urma unei boli sau a unui…
BOLIboli de nutriție și metabolismDiabet

Provocări actuale pentru bolnavii de diabet

5 Minute
În contextual pandemiei de coronavirus, categoria diabeticilor este considerată de specialiști drept una dintre cele mai expuse la complicații grave…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *