Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Consumul cronic de alcool induce o morfologie mitocondrială aberantă și inhibă capacitatea respiratorie în cortexul prefrontal medial al șoarecilor

 

Consumul intensiv de alcool pe termen lung afectează funcția cortexului prefrontal medial (mPFC), care este atribuită disfuncției cognitive și executive induse de alcool. Cu toate acestea, modul în care alcoolul deteriorează mitocondriile cerebrale, în special în mPFC, care este implicat critic în funcția cognitivă și executivă, nu a fost înțeles în mod clar. Aici, cercetătorii au identificat modificări morfologice și funcționale ale mitocondriilor la mPFC la șoareci C57BL6 / J după 8 ore de retragere de la expunerea cronică la alcool (CIA). Reconstrucția SBFSEM a relevat că expunerea la CIA a perturbat morfologia mitocondriilor. Mai mult, alcoolul a afectat semnificativ bioenergetica mitocondrială măsurată de un analizor de flux extracelular Seahorse. De asemenea, cercetătorii au elucidat expresia scăzută a fuziunii (mitofusină 2, Mfn2) și creșterea fisiunii (fisiunea mitocondrială 1 proteină, Fis1). Rezultatele cercetării sugerează că expunerea la CIA afectează dinamica și funcția mitocondrială în mPFC.

 

Sursa: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnins.2020.561173/abstract

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *