Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Legătura dintre interleukina 17a, instinctul de supraviețuire și anxietate

Interleukina (IL) -17a a fost extrem de bine conservată pe parcursul evoluției sistemului imunitar al vertebratelor și a fost studiată pe scară largă în contexte de infecție și autoimunitate. Cercetările recente sugerează că IL-17a este implicată în tulburările de comportament în modelele experimentale de autism și comportamentul de agregare la viermi. Printr-o caracterizare celulară și moleculară a celulelor T meningeale γδ17, cercetătorii au definit cea mai apropiată sursă de IL-17a asociată sistemului nervos central sub homeostazie. Celulele γδ meningeale exprimă niveluri ridicate ale receptorului de chemokine CXCR6 la scurt timp după naștere. Eliberarea fiziologică a IL-17a de către aceste celule a fost corelată cu comportamentul asociat cu anxietatea la șoareci și a fost parțial dependentă de angajarea receptorilor de celule T și de semnalele comensale derivate. Descoperirile sugerează că producția de IL-17a de către celulele T meningeale γδ17 reprezintă o punte evolutivă între această moleculă anti-patogenică și trăsăturile comportamentale legate de instinctul de supraviețuire la vertebrate.

Sursa: https://www.nature.com/articles/s41577-020-00453-3

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *