Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Receptorul H2 al histaminei reglează negativ diferențierea oligodendrocitelor în leziunile materiei albe hipoxico-ischemice neonatale

 

Encefalopatia hipoxico-ischemică neonatală (HIE), cu caracteristica patologică a lezării substanței albe, duce adesea la disfuncții cognitive și neuro-comportamentale pe tot parcursul vieții, dar terapiile relevante pentru promovarea remielinizării sunt încă indisponibile.

Cercetătorii au constatat că receptorul de histamină H2 (H2R) a reglat în mod negativ rata de diferențiere a oligodendrocitelor, fără a afecta oligodendrocitele în stadiul de celulă precursoare sau în stadiul matur, în urma privării de oxigen-glucoză in vitro. În special ștergerea selectivă a genei H2R (Hrh2 ) în diferențierea oligodendrocitelor (Hrh2fl/fl;CNPase-Cre) a îmbunătățit diferențierea, remielinizarea și recuperarea funcțională a acestora după hipoxie-ischemie neonatală la șoareci.

Reglarea diferențierii oligodendrocitelor prin H2R este mediată prin legarea cu Axin2, ceea ce duce la reglarea căii de semnalizare Wnt/β-catenină. Mai mult, antagoniștii H2R au promovat, de asemenea, diferențierea și remielinizarea oligodendrocitelor și recuperarea funcțiilor cognitive și motorii în urma hipoxiei-ischemiei neonatale.

Astfel, histamina H2R din oligodendrocite ar putea servi ca o țintă terapeutică nouă și eficientă pentru întârzierea diferențierii oligodendrocitelor și remielinizarea după hipoxie-ischemie neonatală. Antagoniștii H2R pot avea o valoare terapeutică potențială pentru HIE neonatal.

 

Sursa: https://rupress.org/jem/article/218/1/e20191365/152128/Histamine-H-2-receptor-negatively-regulates?searchresult=1

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *