Comercializare Nocivă a Înlocuitorilor de Lapte Matern, avertizează OMS și UNICEF

Laptele matern salvează viața copiilor, deoarece oferă anticorpi care le oferă bebelușilor protecție împotriva multor boli din copilărie. Riscul de deces al bebelușilor alăptați exclusiv este de 14 ori mai mic decât al bebelușilor care nu sunt alăptați. Doar 41% dintre sugarii între 0 și 6 luni sunt alăptați exclusiv. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a propus să crească acest procent până la cel puțin 50% până în 2025. Cercetătorii continuă să testeze laptele matern de la mame cu COVID-19 confirmat sau suspectat. Probele actuale indică faptul că este puțin probabil ca, COVID-19 să fie transmis prin alăptare sau prin administrarea de lapte de la mama care este confirmată sau suspectată COVID-19. Numeroasele beneficii ale alăptării depășesc substanțial riscurile potențiale ale bolii asociate cu virusul. Nu aduce nici un plus de siguranță laptele formulă, pentru sugari.

Un nou raport al OMS, UNICEF și Rețeaua Internațională de Acțiune pentru Alimentația Bebelușilor (IBFAN) dezvăluie că, în ciuda eforturilor de a opri promovarea nocivă a înlocuitorilor de lapte matern, autoritățile nu reușesc să protejeze părinții de informații înșelătoare. Pandemia COVID-19 evidențiază necesitatea unei legislații mai puternice pentru a proteja familiile de afirmații false despre cât de sigur ar fi laptele formulă și practicile agresive de marketing.

Sursa: https://www.who.int/news-room/detail/27-05-2020-countries-failing-to-stop-harmful-marketing-of-breast-milk-substitutes-warn-who-and-unicef

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH