Acces la vaccinurile COVID-19

Un studiu de fază 1 a unui  potențial vaccin, susținut de Institutele Naționale de Sănătate din SUA și CEPI, a început pe 16 martie 2020. Două zile mai târziu a început un studiu clinic în China. Încercările clinice pentru alți candidați vor începe curând.
Necesitatea vaccinurilor COVID-19 este globală dar nevoia este distribuită în mod diferit în cadrul populației. Vaccinurile ar fi probabil prioritare pentru lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele cu cel mai mare risc de boală severă și deces. Țările cu venituri mari nu trebuie să monopolizeze oferta globală de vaccinuri COVID-19. Pentru asigurarea accesului la vaccin, guvernele să se asigure că există un sistem de alocare echitabil la nivel global.
La 16 martie 2020, G7 s-a angajat să sprijine lansarea de proiecte comune de cercetare pentru tratamentele și vaccinurile COVID-19.
Banca Mondială și instituții precum  CEPI, care finanțează dezvoltarea vaccinurilor epidemiologice estimează că dezvoltarea a trei vaccinuri în următoarele 12-18 luni va necesita o investiție de cel puțin 2 miliarde de dolari SUA.
Instituții implicate în contribuția financiară a dezvoltării vaccinurilor:
  • CEPI- Coaliția pentru Inovație si Pregătire Epidemiologică este susținută de un fond intermediar financiar al Băncii Mondiale care reunește finanțări publice, filantropice și private pentru a răspunde priorităților globale
  • Guverne
  • IFFIm- instituție care facilitateză imunizarea la nivel internațional din punct de vedere financiar
  • GAVI- alianța pentru vaccinuri
  • Fundația Bill & Melinda Gates

Sursa: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30763-7/fulltext

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH