Administrația americană pentru Alimente și Medicamente aprobă de urgență utilizarea testelor de salivă pentru depistarea COVID-19

În timp ce pandemia de COVID-19 continuă să se extindă, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) aprobă de urgență utilizarea testelor de salivă ca un prim test biomaterial.

Potrivit unui document înaintat FDA de către specialiștii Laboratorului Clinic Genomic din cadrul Universității Rutger, testul de salivă propus poate detecta acidul ribonucleic al SARS-CoV-2 în cavitatea oro-faringeană, nazo-faringeană, nazală anterioară și medie în cazul persoanelor suspectate de infectare.

Noua modalitate de testare a fost dezvoltată în colaborare cu companiile Spectrum Solutions și Accurate Diagnostic Labs.

Documentul mai arată că recoltarea de salivă se va face doar în cazul pacienților simptomatici, în cadrul clinicilor specializate, de către personal calificat. Probele vor fi trimise către laboratoare, pentru identificarea ARN-ului virusului, iar rezultatele vor fi obținute într-un interval de 48 de ore.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/928760

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH