CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Ce facem cu pacienții COVID- 19 reuperați dar cu PCR pozitiv în continuare

Testul PCR face ceea ce este proiectat să facă: detectează bucăți de ARN viral. Aceasta este informația esențială pentru diagnosticare și îngrijire preventivă. PCR nu este un test care aduce date concrete cu privire la vindecare. Acesta sugerează datele emergente și nu poate spune dacă cineva este contagios, spune Dr. John Mills, specialist în boli infecțioase și epidemiolog la Universitatea din Michigan. Dr Susan Bleasdale, director medical al controlului infecțiilor la Universitatea din Illinois declară:  “Există o anumită îngrijorare că atunci când mai puteți găsi ARN, există un virus prezent. Dar există un argument care arată că acea cantitate de virus este neglijabilă.”

Experiența clinicienilor și noile date arată că pacienții pot continua să fie pozitivi în urma testării, luni după ce se recuperează. Răspunsul la întrebările „ce relevă testul de fapt? Infecția sau virusul mort? Până când este pacientul contagios?” poate  veni din Coreea de Sud.  Cercetătorii din Centrele pentru Controlul și Prevenirea bolilor, au urmărit contactele a 285 de pacienți COVID-19 care s-au recuperat și au fost îndepărtați din izolare. Acești pacienți au avut din nou, rezultate pozitive la testare. Anchetatorii au concluzionat că niciunul dintre acești pacienți nu a transmis infecția după ce a obținut din nou testul pozitiv.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/932013

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *