Companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane non-critice

PortalMed Logo
Departamentul pentru Situații de urgență informează că Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al DSU, au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane non-critice. Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești.După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale desemnate de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Parteneriatul a beneficiat încă de la început de suportul companiilor Ceetrus, Oney și Decathlon, iar o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi.

Și alți reprezentanți ai mediului de afaceri sunt invitați să se alăture proiectului, care ar putea fi extins și în alte orașe. Companiile care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon 0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH