COVID-19: Coreea de Sud luptă mai eficient decât S.U.A.?

PortalMed Logo
Epidemia de COVID-19 a fost identificată în Coreea de Sud și în S.U.A. în aceeași zi. În cele mai mult de 2 luni de atunci, Coreea de Sud și-a redus rata de cazuri noi zilnice la o zecime, comparativ cu punctul maxim al curbei, în timp ce Statele Unite sunt mult în urmă. Coreea de Sud intenționează, de asemenea, să redeschidă unele facilități publice de săptămâna viitoare. În schimb, Statele Unite vor menține măsurile de distanțare socială până la sfârșitul lunii aprilie (cel puțin).
Specialiștii spun că motivele diferenței dintre rezultatele celor două țări au legătură cu mai mulți factori decât dimensiunea și populația. SUA întâmpină dificultăți în testare, dar în legătură cu implementarea procedurilor de precauție în scopul combaterii virusului.
Populația Statelor Unite este de peste șase ori mai mare decât cea a Coreei de Sud. Experții spun că lucrurile ar fi arătat diferit în S.U.A., dacă țara ar fi aplicat măsuri preventive cu aproximativ o lună sau două înainte – ceea ce a făcut Coreea de Sud.

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/what-south-korea-has-done-correctly-in-battling-covid-19

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH