COVID-19: Ghid de tratament NIH

În contextul pandemiei COVID-19 cu o evoluție fulminantă și absența tratamentelor aprobate de FDA, Institutele Naționale de Sănătate (NIH) au emis la 21 Aprilie, ghiduri de tratament. Recomandările vor fi actualizate online pe măsură ce vor fi disponibile noi date cu autoritate.

Ghidurile se referă la două categorii mult discutate de tratament medicamentos, antivirale și imunomodulatoare. Comisia de ghid a concluzionat că datele sunt insuficiente pentru a recomanda sau a fi împotriva oricărei terapii antivirale. La fel și pentru terapiile imunomodulatoare pentru pacienții cu COVID-19 forma severă.  Nici pentru a recomanda sau a restricționa folosirea vreunui agent antimicrobian cu spectru larg nu există date suficiente până la o eventulă aprobare a indicației. Cu toate acestea, există argumente pentru folosirea unora dintre ele, după ce se analizează balanța risc- beneficiu.

Institutele Naționale de Sănatate ale Statelor Unite (NIH) reprezintă una din cele mai importante autorități în cercetarea științifică de pe mapamond.  Panelul de ghid include reprezentanți ai agențiilor federale, ai organizațiilor medicale și ai instituțiilor academice. De asemenea, include și reprezentanți ai societăților medicale profesionale de specialități relevante.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/929203

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH