COVID-19: Măsuri de precauție la supermarket

PortalMed Logo
Virusul COVID-19 poate supraviețui până la 72 de ore pe anumite suprafețe. Este indicat să ai grijă atunci când pui mâna pe produsele alimentare, pentru că astfel poți reduce riscul de expunere. Experții recomandă să fie urmați câțiva pași simpli pentru a rămâne în siguranță.
Noul coronavirus (COVID-19 sau SARS-CoV-2) a determinat autoritățile să solicite renunțarea la ieșirile din casă, cu excepția activităților esențiale, precum necesitatea de îngrijiri medicale, plimbatul animalelor de companie sau aprovizionarea cu bunuri sau produse de strictă necesitate.
Poți reduce riscul de expunere la COVID-19 ori de câte ori ieși din casă, păstrând distanța socială și igienizând mâinile cât de des posibil.
Cumpărăturile alimentare, însă, prezintă un risc suplimentar. Nu doar că te aduc în preajma altor oameni, însă multe produse din cele pe care le achiziționezi au fost atinse de alte mâini – posibil purtătoare ale virusului. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la cumpărăturile din supermarket, ci mai degrabă că trebuie să acorzi o atenție sporită măsurilor de precauție.

Charlotte Baker, profesor de epidemiologie la Colegiul de Medicină Veterinară Virginia-Maryland din Blacksburg, Virginia, a declarat că cel mai mare risc la supermarket este de a intra în contact strâns cu o persoană bolnavă. Acesta este motivul pentru care este important să stai tot timpul la cel puțin 6 metri față de alte persoane. „Să nu-ți fie teamă să le ceri celorlalți să facă un pas înapoi, dacă sunt prea aproape de tine la coada de așteptare”, a spus Baker.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că, pe lângă posibilitatea infectării de la o altă persoană, există riscul ca virusul să fie contactat prin atingerea suprafețelor contaminate și apoi atingerea ochilor, a nasului sau a gurii.

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/worried-about-contaminated-groceries-how-to-be-safe

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH