CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Din 4 mai, vaccinurile Moderna și Johnson&Johnson vor putea fi administrate în cabinetele medicilor de familie

Până în prezent, un număr de 3 080 de medici de familie (aproximativ o treime din totalul acestora) s-au înscris pentru a primi vaccinuri anti-COVID administrabile în cabinete.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că din data de 4 mai acest lucru va fi posibil, cele două vaccinuri repartizate pentru utilizare în cadrul cabinetelor fiind Moderna și Johnson&Johnson.

De asemenea, a completat acesta, la solicitarea medicilor, aceștia vor putea primi și doze din serul AstraZeneca.

În paralel cu amplificarea campaniei de vaccinare, virusul continuă să se modifice, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea formulelor de vaccin existente în prezent.

Conform ultimei raportări a Institutului Național de Sănătate Publică, în România au fost identificate 948 de cazuri de infectare cu varianta britanică (B.1.1.7), 5 cu varianta sud-africană (B.1.351) și 2 cu varianta braziliană (P.1). Dintre acești pacienți, au decedat 27, infectați cu tulpina britanică.

Una dintre cele mai recente mutații care provoacă îngrijorări este E484K. Aceasta a fost identificată la toate cele trei variante considerate mai contagioase și mai periculoase.

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *