CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea unui nou tratament pe bază de anticorpi monoclonali

EMA analizează datele disponibile în prezent privind utilizarea anticorpului monoclonal VIR-7831 (cunoscut și sub denumirea de GSK4182136) ca tratament pentru pacienții cu COVID-19.

Revizuirea va include date dintr-un studiu care compară efectul VIR-7831 cu cel al unui tratament inactiv (placebo) la pacienții cu COVID-19 ușor până la moderat, care prezentau un risc ridicat de progresie către forme severe de boală Rezultatele preliminare indică faptul că VIR-7831 a redus riscul de spitalizare și de deces cu 85%, comparativ cu placebo.

Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA va analiza și dacă medicamentul previne spitalizarea și decesul la pacienții cu COVID-19 ne-spitalizați care nu necesită oxigen suplimentar. CHMP va lua în considerare, de asemenea, datele privind calitatea și siguranța medicamentului.

VIR-7831 (GSK4182136) este un anticorp monoclonal cu activitate împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Un anticorp monoclonal este un tip de proteină care se atașează la o structură specifică (numită antigen). VIR-7831 este conceput pentru a se atașa de proteina spike a SARS-CoV-2, limitând capacitatea virusului de a intra în celulele corpului.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-review-vir-7831-treating-patients-covid-19

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *