CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea unui nou tratament pe bază de anticorpi monoclonali

EMA analizează datele disponibile în prezent privind utilizarea anticorpului monoclonal VIR-7831 (cunoscut și sub denumirea de GSK4182136) ca tratament pentru pacienții cu COVID-19.

Revizuirea va include date dintr-un studiu care compară efectul VIR-7831 cu cel al unui tratament inactiv (placebo) la pacienții cu COVID-19 ușor până la moderat, care prezentau un risc ridicat de progresie către forme severe de boală Rezultatele preliminare indică faptul că VIR-7831 a redus riscul de spitalizare și de deces cu 85%, comparativ cu placebo.

Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA va analiza și dacă medicamentul previne spitalizarea și decesul la pacienții cu COVID-19 ne-spitalizați care nu necesită oxigen suplimentar. CHMP va lua în considerare, de asemenea, datele privind calitatea și siguranța medicamentului.

VIR-7831 (GSK4182136) este un anticorp monoclonal cu activitate împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Un anticorp monoclonal este un tip de proteină care se atașează la o structură specifică (numită antigen). VIR-7831 este conceput pentru a se atașa de proteina spike a SARS-CoV-2, limitând capacitatea virusului de a intra în celulele corpului.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-review-vir-7831-treating-patients-covid-19

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în țară

1 Minute
Luni, 10 mai a.c., România va primi o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de prebiotice reduce nivelul de anxietate

1 Minute
Consumul zilnic de galactoligozaharide (prebiotice cu rol de întărire a sănătății organismului), timp de patru săptămâni, poate reduce nivelul anxietății…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UE va aproba noi tratamente împotriva COVID-19

1 Minute
Comisia Europeană intenționează să autorizeze, până în luna octombrie a.c., trei noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19. De asemenea, va…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *