CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a recomandat aprobarea vaccinului AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat acordarea unei autorizații condiționate de introducere pe piață pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford pentru prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Acesta este al treilea vaccin anti-COVID-19 pe care EMA l-a recomandat pentru autorizare.

Rezultatele cumulate a 4 studii clinice efectuate în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud au arătat că vaccinul AstraZeneca a fost sigur și eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Aceste studii au implicat în jur de 24 000 de persoane. Jumătate au primit vaccinul și jumătate au primit fie o injecție de control, fie placebo, fie un alt vaccin non-COVID.

Aprobarea de către Comisia Europeană este așteptată tot astăzi, în contextul în care între reprezentanții AstraZeneca și oficialii europeni există tensiuni crescânde, generate de faptul că recent, compania farmaceutică a declarat că nu va putea livra țărilor din UE numărul de doze de vaccin convenite anterior prin contract.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-recommends-covid-19-vaccine-astrazeneca-authorisation-eu

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *