Infecția cu COVID-19 ar putea deveni o boală sezonieră

PortalMed Logo
Experții spun că există semne conform cărora COVID-19 ar putea deveni o boală de sezon, precum gripa. Aceștia consideră că identificarea unor tratamente mai bune și a unui vaccin vor fi esențiale în cazul în care COVID-19 va reveni anul viitor.
Oficialii din domeniul sănătății din Australia le-au recomandat deja cetățenilor să facă vaccinuri antigripale din timp și să practice distanțarea socială pe măsură ce emisfera sudică începe să intre în sezonul hibernal.
Recent, Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că există indicii potrivit cărora COVID-19 ar putea reveni odată cu schimbarea anotimpurilor, la fel ca gripa.
„Ceea ce începem să vedem acum în emisfera sudică este faptul că avem cazuri care apar pe măsură ce se intră în sezonul de iarnă. Și dacă există un focar, trebuie să fim pregătiți pentru un al doilea sezon de coronavirus”, a spus Fauci. De asemenea, el a susținut că, în cazul în care virusul se va întoarce în Statele Unite în toamna sau iarna următoare, va trebui să existe „un vaccin disponibil pentru următorul ciclu”.

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/covid19-could-become-seasonal-just-like-the-flu

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH