OMS emite îndrumări cu privire la serviciile esențiale de sănătate pe perioada pandemiei

PortalMed Logo
Pandemia de COVID-19 suprasolicită sistemele de sănătate din întreaga lume. Creșterea accelerată a numărului de infectări, pe lângă necesitatea asigurării serviciilor de urgență și a tratării pacienților cu alte afecțiuni care necesită spitalizare, împinge spitalele în pragul colapsului.
Epidemiile anterioare au demonstrat că, atunci când sistemele de sănătate sunt copleșite, mortalitatea cauzată de afecțiuni care pot fi prevenite prin vaccinare și de alte boli tratabile în condiții normale, poate crește dramatic. În timpul epidemiei de Ebola din 2014-2015, numărul deceselor cauzate de rujeolă, malarie, HIV/SIDA și tuberculoză atribuite imposibilității sistemelor sanitare de a face față numărului de bolnavi a depășit numărul deceselor provocate de Ebola.
„Cea mai bună apărare împotriva oricărei epidemii este un sistem puternic de sănătate”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale de Sănătate. „COVID-19 dezvăluie cât de fragile sunt multe dintre sistemele și serviciile de sănătate din lume, obligând țările să facă alegeri dificile cu privire la modul în care pot răspunde nevoilor cetățenilor lor.”

Sursa: https://www.who.int/news-room/detail/30-03-2020-who-releases-guidelines-to-help-countries-maintain-essential-health-services-during-the-covid-19-pandemic

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH