Poate COVID-19 să-ți afecteze inima? Iată ce se cunoaște

PortalMed Logo
Un nou studiu constată că infectarea cu virusul COVID-19 poate provoca leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme cu inima înainte.
Conform cercetărilor efectuate de Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, rata de deces pentru pacienții cu COVID-19 cu boală cardiacă a fost de 10,5%.
Experții spun că este important ca persoanele cu boli cardiovasculare să fie izolate de persoanele care au simptomele bolii.
COVID-19 (SARS-CoV-2), a îmbolnăvit sute de mii de oameni și continuă să ucidă. Virusul era considerat un pericol pentru viață din cauza efectelor sale asupra plămânilor. Însă un nou studiu publicat în JAMA Cardiology constată că acesta poate provoca și leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme înainte.
„Știm că riscul de afectare cardiacă există, indiferent dacă ai avut boli cardiace sau nu. Deci, istoricul unor boli cardiace constituie un factor de mare risc la pacienții care au contactat COVID-19”, a declarat Dr. Mohammad Madjid, autorul principal al studiului și profesor adjunct de cardiologie la McGovern Medical School din UTHealth.

 

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/how-covid-19-may-damage-your-heart

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH