Se poate transmite COVID-19 prin haine și încălțăminte?

PortalMed Logo
Până în acest moment, nu au existat cazuri documentate de transmitere a noului coronavirus prin intermediul hainelor sau pantofilor.
Totuși, dacă îngrijești o persoană infectată cu COVID-19, spălarea rufelor constituie o parte esențială a igienei preventive. Această măsură preventivă trebuie să fie luată în considerare în special de către persoanele cu risc ridicat de infectare, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății. Majoritatea detergenților casnici sunt îndeajuns de eficienți pentru a ucide virusul.
„Nu știm multe despre acest virus și în fiecare zi învățăm mai multe despre el. Însă aceasta este înțelegerea noastră actuală: dacă faci o vizită rapidă la magazinul alimentar, este foarte puțin probabil să contractezi COVID-19 prin haine sau încălțăminte. Nu credem că încălțămintea sau îmbrăcămintea sunt o sursă semnificativă de transmitere,” a declarat Dr. Vincent Hsu, medic specialist în sănătatea publică.
Totuși, această posibilitate nu poate fi nici eliminată. Unele magazine și farmacii au decis să plaseze la intrare covorașe îmbibate în clor.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH