Spălatul mâinilor des și statul acasă micșorează răspândirea Covid-19

Stata acasa

Medicii și guvernele au convenit la unison că spălatul pe mâini și distanțarea socială sunt măsurile obligatorii pentru încetinirea răspândirii virusului

Lumea suferă o schimbare drastică, dificil de digerat de majoritatea. În prezent, mai degrabă populația globului stă în casă și se spală des pe mâini. Este o discrepanță majoră față de modul de viață cu care ne-am obișnuit. Dacă la începutul anului stăteam mai mult plecați de acasă și mergeam în baruri și restaurante cu prietenii, acum ne vedem stând în casă, în unele cazuri chiar obligați să facem asta.

Schimbarea a venit repede și se întâmplă acum

Ordonanța de Guvern anunțată pe 21 Martie inclus restricțiile de circulație după oră 22 și recomandări pentru cursul zilei. După doar 4 zile, începând cu 25 Martie restricțiile au fost extinse către întreaga zi. Astfel, începând cu data de 25 Martie nu mai avem voie să ieșim din casă, excepție făcând mersul la cumpărături, la serviciu, plimbarea animalelor de companie sau urgențele.

Informarea oficială poate fi citită aici: https://bit.ly/2JgfD3e

Dr. Scott Kaiser (medic la Providence Saint John’s Health Center în Santa Monica, California), într-un articol publicat de HealthLine, spune că distanțarea socială nu este o măsură de panică ci una de prevenție. Experiențele statelor afectate la începutul pandemiei ne arată că măsurile sociale drastice au reușit să încetinească semnificativ răspândirea virusului Covid-19. Astfel, spune doctorul citat, reușim să oferim sistemelor de sănătate, spitalelor și medicilor posibilitatea de a-i trata pe cei infectați și de a salva mai multe vieți.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH