COVID-19: Două studii clinice întrerupte din motive de siguranță

 

La scurt timp după anunțul companiei Johnson & Johnson cu privire la întreruperea studiilor clinice care evaluează vacinul investigațional împotriva COVID-19, încă o companie stopează investigațiile clinice.

Eli Lilly a întrerupt studiul clinic care investighează siguranța și eficacitatea unui tratament cu anticorpi din cauza unei „potențiale probleme de siguranță”, a raportat New York Times, citând e-mail-urile oficialilor americani trimise către cercetători.

Într-o declarație publicată în Times, purtătorul de cuvânt al companiei Eli Lily, Molly McCully, a confirmat pauza în proces: „Siguranța este de cea mai mare importanță pentru Lilly. Lilly susține decizia independentă (a consiliului de monitorizare a siguranței) de a trata cu prudență siguranța pacienților care participă la acest studiu”. 

Aceste întreruperi le vor permite companiilor să determine dacă starea pacienților s-a înrăutățit în urma administrării vaccinului, respectiv tratamentului investigațional, sau dacă există alte cauze.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939066

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH