COVID-19: SUA: Aproximativ 10% dintre pacienții externați au necesitat reinternarea într-un interval de 2 luni

 

Aproximativ unul din 11 pacienți externați după tratamentul pentru COVID-19 a necesitat din nou internarea în spital în următoarele 2 luni, potrivit cercetătorilor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A. (CDC).

Vârstă înaintată și bolile cronice sunt asociate cu un risc crescut, a spus investigatorul principal, dr. Adi V. Gundlapalli, responsabil cu informatica în domeniul sănătății publice în cadrul CDC. Specialiștii au analizat datele a 126.137 de pacienți spitalizați cu COVID-19 în perioada martie-iulie 2020.

Aproximativ 15% dintre pacienți au decedat în timpul spitalizării. Dintre cei care au supraviețuit, 9% au fost readmiși în același spital în termen de 2 luni de la externare; 1,6% dintre pacienți au fost readmiși de mai multe ori. Intervalul mediu de la externare la prima readmisie a fost de 8 zile.

Patruzeci și cinci la sută din diagnosticele primare după readmisie au fost boli infecțioase și parazitare, în principal COVID-19. Următoarele cele mai frecvente au fost simptomele sistemului circulator (11%) și simptomele digestive (7%).

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/940812

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH