Eficiența plasmei convalescente împotriva COVID-19

 

Plasma convalescentă reprezintă o terapie utilă și relativ sigură pentru COVID-19 și, probabil, ar trebui folosită mai mult, potrivit prof. Arturo Casadevall, președinte de microbiologie moleculară și imunologie la Școala de sănătate publică „Johns Hopkins” Bloomberg.

Vorbind în timpul Conferinței ESCMID 2020, acesta a spus că plasma sanguină este în prezent singura terapie împotriva COVID-19 asociată cu o reducere majoră a mortalității, dacă este administrată înainte de admiterea în unitățile de terapie intensivă. El a citat datele studiilor clinice care arată că plasma convalescentă funcționează ca un antiviral prin reducerea inflamației – o problemă cheie la pacienții spitalizați cu COVID-19 sever.

Nivelurile de anticorpi sunt cruciale pentru succesul tratamentului cu plasmă, deoarece acestea pot varia în funcție de unitatea de plasmă. În urma examinării datelor din studii, Prof. Casadeval a spus că trebuie luate în considerare o serie de variabile ale anticorpilor – are plasma anticorpii specifici la antigenul SARS-CoV-2; există nivele suficiente de anticorpi în plasmă; a fost administrată suficient de devreme pentru a avea un impact? Prof. Casadeval este implicat în două studii clinice randomizate majore, controlate cu placebo, despre plasma convalescentă pentru tratamentul și profilaxia COVID-19, care în curânsd ar trebui să ofere răspunsuri mai clare.

În acest moment, opiniile despre eficiența plasmei convalescente sunt încă împărțite printre experți.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/938794

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH