Mâncatul seara, legat de un aport caloric mai ridicat și de o calitate a dietei mai scăzută

Obiceiul de a mânca mai mult seara crește aportul zilnic total de energie și este asociat cu o dietă de calitate mai slabă, indică un studiu care a analizat cantitatea de calorii și valoarea nutrițională a alimentelor în raport cu momentul din zi în care sunt consumate. Datele colectate de investigatorii britanici au fost prezentate în cadrul Congresului ECOICO 2020, organizat online. Aceștia susțin că dacă în prima parte a zilei se consumă cea mai mare parte a caloriilor zilnice, acest fapt contribuie la reducerea aportului zilnic total. O altă observație făcută în cadrul studiului este aceea că majoritatea persoanelor care mănâncă mai mult după ora 6 seara obișnuiesc să „sară” peste micul dejun sau să mănânce foarte puțin în prima parte a zilei.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/937332

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH