Dermatita este termenul medical pentru inflamația (iritarea) pielii. Dermatita de contact este o reacție alergică sau iritantă care provoacă o…
Printre cele mai frecvente efecte ale pandemiei asupra copiilor, menționate într-un studiu al organizației Salvați Copiii România, se numără anxietatea,…
Primul scutec al unui bebeluș poate dezvălui multe despre evoluția sănătății lui, potrivit unui studiu realizat de o echipă de…
Epilepsia este o afecțiune caracterizată de crize care apar ca urmare a unei activități electrice anormale la nivelul creierului. Copilul…
Afecțiunile neurologice la copii
Afecțiunile neurologice reprezintă disfuncțiile întâlnite la nivelul sistemului nervos central, (alcătuit din creier, măduva spinării și nervi). În momentul în…
Stafilococul auriu este o bacterie patogenă care poate produce infecții în diferite părți ale corpului. Acest tip de stafilococ se…
Infecția cu Cytomegalovirus
Infecția cu Cytomegalovirus a fost pentru prima dată observată în anul 1881, de către Hugo Ribbert, un medic patolog german…
Fenilcetonuria este o boală genetică gravă și destul de rară, provocată de o tulburare a metabolismului fenilalaninei, un aminoacid care…
Rujeola
Înainte ca vaccinarea să fie făcută pe scară largă la nivel mondial, la fiecare 2-3 ani apăreau în lume epidemii…
Rubeola congenitală este o boală contagioasă care se transmite de la mamă la făt. Afecțiunea apare în urma infectării mamei…