medscape.comŞTIRI MEDICALE

Eficiența plasmei convalescente împotriva COVID-19

 

Plasma convalescentă reprezintă o terapie utilă și relativ sigură pentru COVID-19 și, probabil, ar trebui folosită mai mult, potrivit prof. Arturo Casadevall, președinte de microbiologie moleculară și imunologie la Școala de sănătate publică „Johns Hopkins” Bloomberg.

Vorbind în timpul Conferinței ESCMID 2020, acesta a spus că plasma sanguină este în prezent singura terapie împotriva COVID-19 asociată cu o reducere majoră a mortalității, dacă este administrată înainte de admiterea în unitățile de terapie intensivă. El a citat datele studiilor clinice care arată că plasma convalescentă funcționează ca un antiviral prin reducerea inflamației – o problemă cheie la pacienții spitalizați cu COVID-19 sever.

Nivelurile de anticorpi sunt cruciale pentru succesul tratamentului cu plasmă, deoarece acestea pot varia în funcție de unitatea de plasmă. În urma examinării datelor din studii, Prof. Casadeval a spus că trebuie luate în considerare o serie de variabile ale anticorpilor – are plasma anticorpii specifici la antigenul SARS-CoV-2; există nivele suficiente de anticorpi în plasmă; a fost administrată suficient de devreme pentru a avea un impact? Prof. Casadeval este implicat în două studii clinice randomizate majore, controlate cu placebo, despre plasma convalescentă pentru tratamentul și profilaxia COVID-19, care în curânsd ar trebui să ofere răspunsuri mai clare.

În acest moment, opiniile despre eficiența plasmei convalescente sunt încă împărțite printre experți.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/938794

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *