medscape.comŞTIRI MEDICALE

Eficiența plasmei convalescente împotriva COVID-19

 

Plasma convalescentă reprezintă o terapie utilă și relativ sigură pentru COVID-19 și, probabil, ar trebui folosită mai mult, potrivit prof. Arturo Casadevall, președinte de microbiologie moleculară și imunologie la Școala de sănătate publică „Johns Hopkins” Bloomberg.

Vorbind în timpul Conferinței ESCMID 2020, acesta a spus că plasma sanguină este în prezent singura terapie împotriva COVID-19 asociată cu o reducere majoră a mortalității, dacă este administrată înainte de admiterea în unitățile de terapie intensivă. El a citat datele studiilor clinice care arată că plasma convalescentă funcționează ca un antiviral prin reducerea inflamației – o problemă cheie la pacienții spitalizați cu COVID-19 sever.

Nivelurile de anticorpi sunt cruciale pentru succesul tratamentului cu plasmă, deoarece acestea pot varia în funcție de unitatea de plasmă. În urma examinării datelor din studii, Prof. Casadeval a spus că trebuie luate în considerare o serie de variabile ale anticorpilor – are plasma anticorpii specifici la antigenul SARS-CoV-2; există nivele suficiente de anticorpi în plasmă; a fost administrată suficient de devreme pentru a avea un impact? Prof. Casadeval este implicat în două studii clinice randomizate majore, controlate cu placebo, despre plasma convalescentă pentru tratamentul și profilaxia COVID-19, care în curânsd ar trebui să ofere răspunsuri mai clare.

În acest moment, opiniile despre eficiența plasmei convalescente sunt încă împărțite printre experți.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/938794

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *