medscape.comŞTIRI MEDICALE

Eficiența plasmei convalescente împotriva COVID-19

 

Plasma convalescentă reprezintă o terapie utilă și relativ sigură pentru COVID-19 și, probabil, ar trebui folosită mai mult, potrivit prof. Arturo Casadevall, președinte de microbiologie moleculară și imunologie la Școala de sănătate publică „Johns Hopkins” Bloomberg.

Vorbind în timpul Conferinței ESCMID 2020, acesta a spus că plasma sanguină este în prezent singura terapie împotriva COVID-19 asociată cu o reducere majoră a mortalității, dacă este administrată înainte de admiterea în unitățile de terapie intensivă. El a citat datele studiilor clinice care arată că plasma convalescentă funcționează ca un antiviral prin reducerea inflamației – o problemă cheie la pacienții spitalizați cu COVID-19 sever.

Nivelurile de anticorpi sunt cruciale pentru succesul tratamentului cu plasmă, deoarece acestea pot varia în funcție de unitatea de plasmă. În urma examinării datelor din studii, Prof. Casadeval a spus că trebuie luate în considerare o serie de variabile ale anticorpilor – are plasma anticorpii specifici la antigenul SARS-CoV-2; există nivele suficiente de anticorpi în plasmă; a fost administrată suficient de devreme pentru a avea un impact? Prof. Casadeval este implicat în două studii clinice randomizate majore, controlate cu placebo, despre plasma convalescentă pentru tratamentul și profilaxia COVID-19, care în curânsd ar trebui să ofere răspunsuri mai clare.

În acest moment, opiniile despre eficiența plasmei convalescente sunt încă împărțite printre experți.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/938794

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.