OMS deschide înscrierile pentru Festivalul de Film „Sănătate pentru Toți”

 

Organizația Mondială a Sănătății invită producătorii independenți de film, companiile de producție, ONG-urile, comunitățile, studenții și școlile de film din întreaga lume să își înscrie scurtmetrajele originale la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film „Sănătate pentru Toți”.

Festivalul își propune să recruteze o nouă generație de inovatori cinematografici și video pentru a evidenția problemele de sănătate la nivel mondial. La ediția inaugurală din 2019/2020 au fost înscrise 1 300 de scurtmetraje din peste 110 țări.

Categoriile de concurs din acest an se vor alinia obiectivelor globale ale OMS pentru sănătatea publică:

Acoperire medicală universală (UHC): filme despre sănătatea mintală, boli netransmisibile și alte povești legate de UHC legate de boli transmisibile care nu fac parte din urgențe;

Urgențe de sănătate: filme despre urgențe de sănătate, cum ar fi COVID-19, Ebola, precum și răspunsuri la crizele umanitare și în zonele afectate de conflicte;

Sănătate și calitatea vieții: filme despre factorii determinanți de mediu și sociali ai sănătății, precum nutriție, salubrizare, poluare și/sau filme despre promovarea sănătății sau educația pentru sănătate.

Pentru fiecare dintre aceste trei categorii, vor fi acceptate scurte documentare sau filme de ficțiune (între 3 și 8 minute), videoclipuri scurte pentru social media sau filme de animație (între 1 și 5 minute). Alte trei premii vor fi acordate pentru un film produs de studenți, un film educațional pentru sănătate destinat tinerilor și un scurt videoclip conceput exclusiv pentru platformele de socializare. Înscrierile se pot face în perioada 24 octombrie 2020 – 30 ianuarie 2021.

Pentru date suplimentare, vizitați https://www.who.int/film-festival

Directorul festivalului este Gilles Reboux: rebouxg@who.int

 

Sursa: https://www.who.int/news/item/21-10-2020-call-for-entries-2nd-who-health-for-all-film-festival

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH