Peste 150 de țări angajate în asigurarea accesului global la vaccinul anti-COVID 19

75 de țări și-au exprimat disponibilitatea de a-și proteja propria populație și de le ajuta și pe celelalte în lupta împotriva COVID-19, aderând la COVAX. Acest mecanism a fost creat cu scopul de a asigura accesul rapid, corect și echitabil la vaccinuri, în întreaga lume.

Cele 75 de țări care își vor finanța vaccinurile pentru populația proprie din resurse bugetare interne au intrat în parteneriat cu alte 90 de țări mai puțin dezvoltate, care vor fi sprijinite să asigure necesarul de doze prin donațiile făcute către Gavi’s COVAX Advance Market Commitment (AMC). Împreună, cele 165 de țări reprezintă peste 60% din populația mondială.

„COVAX este unica soluție viabilă pentru pandemia de COVID-19”, spune Dr. Seth Berkley, CEO Gavi, Alianța pentru Vaccinare. „Pentru majoritatea țărilor, indiferent că își pot pot procura singure dozele necesare sau au nevoie de sprijin, aceasta reprezintă garanția accesului la vaccin.”.

Conducerea și coordonarea COVAX este asigurată de Gavi, CEPI și OMS, care conlucrează cu producătorii de vaccinuri aflate în dezvoltare.

Gavi, Alianța pentru Vaccinare este un parteneriat public-privat care contribuie la asigurarea vaccinurilor în zonele defavorizate (jumătate dintre copiii lumii au beneficiat de acest sprijin până acum). Se estimează că acțiunile de până acum au contribuit la salvarea a 13 milioane de vieți.

Peste 100 de formule de vaccin sunt în lucru, în acest moment, iar cel puțin 20 dintre acestea sunt deja în faza de studii clinice.

 

Sursa: https://www.who.int/news-room/detail/15-07-2020-more-than-150-countries-engaged-in-covid-19-vaccine-global-access-facility

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH