Bunăstarea, Succesul și Iubirea

Bunăstarea, Succesul și Iubirea

Legenda spune că demult, demult, într-un sat de departe trăia o femeie simplă, dar cu suflet bun. Într-o zi, când femeia a ieșit în curte, a văzut în fața porții trei bătrâni care păreau obosiți și supărați. I-a invitat în casă, dornică să le îndulcească amărăciunea. Bătrânii, aflând că soțul femeii nu era acasă, au refuzat, spunând că nu pot intra.

Seara, când soțul femeii a ajuns acasă, ea i-a povestit întâmplarea. Omul, la fel de bun la inimă ca și soția lui, a trimis-o să mai încerce o dată. Ea a ieșit la poartă și i-a poftit în casă. Bătrânii au refuzat iar, spunând că nu pot intra toți trei în același timp. Când femeia a cerut explicații, ei au răspuns:

„Noi suntem Bunăstarea, Succesul și Iubirea. Voi trebuie să alegeți pe care dintre noi îl primiți în casă.”

Femeia a intrat repede înăuntru și i-a povestit soțului său tot ce auzise. Bărbatul tare s-a bucurat, căci era sătul de necazuri și de viață grea.

– Nevastă, du-te și invită-l în casă pe cel numit Bunăstare. Avem nevoie să trăim mai bine, fără grija zilei de mâine.

Soția lui a părut să ezite.

– De ce să nu îl invităm pe Succes? Cu el, viața noastră ar fi chiar mai bună, a spus femeia.

Atunci a intervenit în discuție și nora celor doi.

– Eu aș propune să îl invităm în casă pe cel cu numele de Iubire. Ce ar fi viața oamenilor fără iubire? a completat ea.

Oamenii au ascultat sfatul și au făcut întocmai. Femeia a ieșit la poartă și l-a invitat în casă pe bătrânul numit Iubire. Acesta a zâmbit și a pornit pe urmele femeii spre casă. În urma lui veneau, zâmbind, ceilalți doi bătrâni.

– Parcă spuneați că nu poate intra decât unul dintre voi. De ce veniți acum toți trei? a întrebat femeia, peste măsură de mirată.

Bătrânii au răspuns:

– Dacă l-ai fi invitat pe Bunăstare sau pe Succes, oricare dintre ei ar fi intrat singur în casa ta. Dar acolo unde intră Iubirea în casă, intră și Bunăstarea și Succesul. Ați făcut cea mai bună alegere! au încheiat bătrânii, zâmbind.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH