Sănătate prin sport

Exerciții pentru fese

Toate femeile își doresc să fie frumoase, să arate bine și desigur, toți bărbații se simt atrași de femeile care se îngrijesc. Există anumite zone ale corpului care sunt, prin definiție, mai „interesante” decât altele. Mușchii fesieri, de exemplu, se numără printre acele zone. Dar nu toate femeile se nasc cu fundul rotund și bombat, motiv pentru care au fost inventate exerciții potrivite pentru schimbarea în bine a aspectului feselor.

Aceste exerciții nu doar că le fac pe femei să arate foarte bine, ci vin și cu anumite beneficii pentru sănătate. Vom mai aminti aici faptul că exercițiile pentru fese duc, implicit, la îmbunătățirea vieții sexuale, datorită faptului că femeia învață să își cunoască și să își controleze mușchii pelvieni și pe cei fesieri.

Un alt mare beneficiu adus de exercițiile pentru fese este faptul că acestea ajută la corectarea poziției spatelui, ducând astfel la evitarea durerilor cauzate de pozițiile nepotrivite ale coloanei vertebrale.

Nu în ultimul rând, exercițiile pentru fese ajută la evitarea apariției celulitei (aspectul de coajă de portocală al pielii) și la dispariția acesteia, în caz că deja s-a instalat. Se estimează că aproximativ 85-95% dintre femei au celulită.

Exercițiile pentru fese nu se adresează numai femeilor, ci și bărbaților, chiar dacă mulți dintre ei se jenează să le facă atunci când merg la sală. Aceștia sunt la fel de importanți ca mușchii brațelor sau ai picioarelor.

Trebuie specificat faptul că atunci când lucrați mușchii fesieri, de fapt puneți și alte grupe de mușchi în mișcare, de multe ori fără să vă dați seama. Acestea exerciții să ajută să vă mențineți greutatea, să aveți un corp frumos, o stare de sănătate perfectă și un tonus de invidiat.

Exerciții pentru fese

Printre cele mai importante exerciții pentru mușchii fesieri se numără ridicările de bazin.

Începeți prin a face mici exerciții de încălzire a corpului.

Pentru o mai mare eficiență puteți combina exercițiile pentru fese cu exercițiile Kegel.

Continuați stând întinși pe spate pe saltea. Ridicați bazinul cât puteți de mult, sprijinindu-vă umerii și tălpile pe saltea, cu brațele întinse în lungul corpului. Încordați mușchii fesieri. Rămâneți în această poziție pentru 10 secunde. Relaxați.

Din poziția stând cu mâinile rezemate pe șolduri duceți piciorul drept în față, îndoindu-l în poziție de fandare. În același timp, țineți piciorul stâng pe loc, dar îndoit și coborât cât mai aproape de pământ. Repetați mișcarea de 12 ori, alternând picioarele.

Stați în genunchi, cu mâinile sprijinite în saltea. Ridicați piciorul drept spre spate, întinzându-l cât puteți de mult. Încordați mușchii fesieri și rămâneți în această poziție pentru 5 secunde. Repetați mișcarea ridicând de această dată piciorul stâng. Faceți acest exercițiu de 5 ori.

Din poziția stând cu mâinile rezemate în șolduri ridicați picioarele pe rând, îndoind genunchii. Repetați această mișcare de câte ori aveți ocazia, dar fără să vă epuizați.

Genuflexiunile sunt, de asemenea, printre cele mai bune exerciții pentru fese. Lucrați în serii de câte 10 genuflexiuni în primele zile, ca să evitați febra musculară.

Din poziția stând cu picioarele depărtate, lăsați bazinul spre pământ, încordând în același timp fesele. Rămâneți pentru 3 secunde în această poziție. Ridicați-vă păstrând mușchii fesieri încordați. Repetați exercițiul de 10 ori.

Articole recomandate
LIFE STYLESănătate prin sport

Înotul. Beneficiile înotului.

4 Minute
Indiferent de nivelul de pregătire fizică, toată lumea poate beneficia de efectele pozitive ale înotului asupra corpului și minții. Înotul…
Reumatologie și OrtopedieSănătate prin sport

Durerile musculare: Cauze și simptome

2 Minute
Rolul în organism al sistemului muscular este bine definit. Practic, toate activitățile pe care le întreprindem în viața de zi…
LIFE STYLEReumatologie și OrtopedieSănătate prin sport

Cum să ai grijă de articulații când faci sport

4 Minute
Impactul mișcării asupra corpului se resimte cel mai mult în articulații. Află ce poți face ca să nu te alegi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *