Nu vă bazați pe suplimente în tratarea sau prevenția COVID-19

PortalMed Logo
Profesioniștii din domeniul sănătății atenționează să nu considerăm suplimentele alimentare drept o modalitate de a opri sau preveni COVID-19.
  • Medicii avertizează că aportul crescut de suplimente poate face mai mult rău decât bine.
  • Multe vitamine și minerale pot influența imunitatea generală, dar niciunul dintre acestea nu acționează doar asupra imunității.
  • Concluzia analizei risc/beneficiu este că un stil de viață sănătos, bazat pe o hrană de calitate și activitate fizică în timpul pandemiei de COVID-19, este preferabil în fața suplimentelor și plantelor.

În plus, câteva dintre efectele nedorite generate de consumul excesiv de suplimente pot fi permanente. Pot exista interacțiuni medicamentoase și efecte necunoscute ale suplimentelor, mineralelor sau plantelor.

Oricine afirmă acum că un anumit produs poate preveni sau vindeca infecția cu noul coronavirus încalcă standardele federale. În prezent nu există nici un supliment sau plantă medicinală despre care să existe dovezi că ar preveni sau vindeca această boală.

Independent de actuala pandemie, există suplimente alimentare care au dovedit că sunt lipsite de riscuri și au anumite beneficii. Dar este esențial să întrebați întotdeauna medicul, atunci când doriți sa luați un supliment alimentar.

 

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/what-to-know-about-supplements-and-covid-19

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH