Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Revista Science: Cea mai mare realizare a anului 2020 este dezvoltarea accelerată a vaccinurilor anti-COVID-19

 

Revista Science a declarat drept cea mai mare realizare a anului 2020 dezvoltarea accelerată a vaccinurilor anti-COVID-19. Dacă în luna ianuarie domneau incertitudinea, confuzia și teama față de virusul SARS-CoV-2, în scurt timp oamenii de știință din întreaga lume, autoritățile, ONG-urile, mediul privat s-au coalizat pentru a investi toate resursele disponibile pentru găsirea soluțiilor eficiente în contracararea pandemiei.

Printre primele companii farmaceutice care s-au angajat în această cursă, în luna februarie, se numără trei dintre cele mai importante din China: CanSino Biologis, Sinovac Biotech şi Sinopharm.

Au urmat companiile Moderna şi Inovio Pharmaceuticals din S.U.A., care ulterior a demarat acțiunea „Warp Speed”, un parteneriat între autorități și industria farmaceutică.

Printre primele companii din Europa care s-au implicat în acest demers s-a aflat compania germană BioNTech, care apoi a împărtăşit rezultatele cu multinaţionala americană Pfizer.

Un grup academic de la Universitatea Oxford (Marea Britanie) a dezvoltat un vaccin care ulterior a atras atenția unui alt gigant farmaceutic, AstraZeneca, iar Janssen şi Sanofi Pasteur s-au alăturat şi ei acestei curse.

Până în data de 18 decembrie 2020, a fost înregistrat un număr de 236 de vaccinuri dezvoltate de companii și instituții științifice din întreaga lume.

 

Sursa: https://vis.sciencemag.org/breakthrough2020/

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Descoperiri recente despre tratarea glaucomului

1 Minute
O substanță chimică cunoscută pentru protejarea celulelor nervoase încetinește și glaucomul, principala cauză a orbirii ireversibile, arată rezultatele unui nou…
Cercetare și tratamente experimentaleMedicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

Un medicament comun ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele

1 Minute
Noi cercetări sugerează că un medicament cu administrare orală utilizat în prezent în mediul clinic pentru tratarea bolilor neuromusculare ar…
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un nouă metodă de monitorizare și prevenire a deteriorării celulelor nervoase după traumatisme craniene

1 Minute
Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a preveni deteriorarea celulelor nervoase ale creierului după vătămare, ceea ce a relevat,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *