Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Revista Science: Cea mai mare realizare a anului 2020 este dezvoltarea accelerată a vaccinurilor anti-COVID-19

 

Revista Science a declarat drept cea mai mare realizare a anului 2020 dezvoltarea accelerată a vaccinurilor anti-COVID-19. Dacă în luna ianuarie domneau incertitudinea, confuzia și teama față de virusul SARS-CoV-2, în scurt timp oamenii de știință din întreaga lume, autoritățile, ONG-urile, mediul privat s-au coalizat pentru a investi toate resursele disponibile pentru găsirea soluțiilor eficiente în contracararea pandemiei.

Printre primele companii farmaceutice care s-au angajat în această cursă, în luna februarie, se numără trei dintre cele mai importante din China: CanSino Biologis, Sinovac Biotech şi Sinopharm.

Au urmat companiile Moderna şi Inovio Pharmaceuticals din S.U.A., care ulterior a demarat acțiunea „Warp Speed”, un parteneriat între autorități și industria farmaceutică.

Printre primele companii din Europa care s-au implicat în acest demers s-a aflat compania germană BioNTech, care apoi a împărtăşit rezultatele cu multinaţionala americană Pfizer.

Un grup academic de la Universitatea Oxford (Marea Britanie) a dezvoltat un vaccin care ulterior a atras atenția unui alt gigant farmaceutic, AstraZeneca, iar Janssen şi Sanofi Pasteur s-au alăturat şi ei acestei curse.

Până în data de 18 decembrie 2020, a fost înregistrat un număr de 236 de vaccinuri dezvoltate de companii și instituții științifice din întreaga lume.

 

Sursa: https://vis.sciencemag.org/breakthrough2020/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *