Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Revista Science: Cea mai mare realizare a anului 2020 este dezvoltarea accelerată a vaccinurilor anti-COVID-19

 

Revista Science a declarat drept cea mai mare realizare a anului 2020 dezvoltarea accelerată a vaccinurilor anti-COVID-19. Dacă în luna ianuarie domneau incertitudinea, confuzia și teama față de virusul SARS-CoV-2, în scurt timp oamenii de știință din întreaga lume, autoritățile, ONG-urile, mediul privat s-au coalizat pentru a investi toate resursele disponibile pentru găsirea soluțiilor eficiente în contracararea pandemiei.

Printre primele companii farmaceutice care s-au angajat în această cursă, în luna februarie, se numără trei dintre cele mai importante din China: CanSino Biologis, Sinovac Biotech şi Sinopharm.

Au urmat companiile Moderna şi Inovio Pharmaceuticals din S.U.A., care ulterior a demarat acțiunea „Warp Speed”, un parteneriat între autorități și industria farmaceutică.

Printre primele companii din Europa care s-au implicat în acest demers s-a aflat compania germană BioNTech, care apoi a împărtăşit rezultatele cu multinaţionala americană Pfizer.

Un grup academic de la Universitatea Oxford (Marea Britanie) a dezvoltat un vaccin care ulterior a atras atenția unui alt gigant farmaceutic, AstraZeneca, iar Janssen şi Sanofi Pasteur s-au alăturat şi ei acestei curse.

Până în data de 18 decembrie 2020, a fost înregistrat un număr de 236 de vaccinuri dezvoltate de companii și instituții științifice din întreaga lume.

 

Sursa: https://vis.sciencemag.org/breakthrough2020/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *