ŞTIRI MEDICALE

Abordări terapeutice etnofarmacologice pentru demență

 

Demența este un sindrom clinic în care are loc declinul progresiv al capacităților mintale și cognitive ale persoanei afectate. Demența este asociată cu diferiți factori de risc și alte afecțiuni, așa cum sunt insuficienta irigare cerebrală cu sânge, expunerea la toxine, disfuncția mitocondrială, leziuni oxidative și deseori coexistă cu unele tulburări neurovegetative (ex.: boala Alzheimer, boala Huntington și boala Parkinson).

Specialiștii au identificat anumite plante benefice pentru prevenția și tratamentul demenței si al afecțiunilor asociate. Una dintre acestea este curcumina.

 

Sursa: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnagi.2018.00003/full?utm_source=ad&utm_medium=fb&utm_campaign=ba_sci_fnagi

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *