ŞTIRI MEDICALE

Agresivitatea este influențată de moștenirea genetică și factorii de mediu

Agresivitatea este influențată de moștenirea genetică și de factorii de mediu, dar poate fi redusă cu ajutorul tratamentului, conform dr. Emil F. Coccaro. „De fapt, este o triadă complexă de emoție, cogniție și comportament. Emoția este furia, la nivel cognitiv se produce ostilitatea iar la nivel comportamental – agresiunea”. Din perspectiva studiilor psihiatrice, analizarea agresiunii premeditate sau impulsive este cea mai relevantă. Agresiunea premeditată este orientată către un scop, în timp ce agresiunea impulsivă derivă din frustrare sau frică. „Starea de agresivitate poate fi legată și de caracteristicile neurobiologice”. Medicamentele folosite pentru tratarea agresivității și impulsivității includ litiu, SSRI, reglatori de dispoziție, neuroleptice și beta-blocante. Acestea pot suprima agresivitatea pe parcursul tratamentului, dar nu o vindecă. Neuroreabilitarea și terapia cognitiv-comportamentală specifică, numită terapie de relaxare cognitivă, respectiv dezvoltarea abilităților de coping, sunt abordările non-psihotrope pentru tratarea agresivității. Acestea contribuie atât la reducerea progresiei, cât și la diminuarea problemelor de procesare a informațiilor sociale pe care le au indivizii agresivi.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/936232

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *