ŞTIRI MEDICALE

Asocierea dintre FDA și EMA a accelerat programele de aprobare și valoarea terapeutică a noilor medicamente

Un studiu retrospectiv de cohortă a evaluat valoarea terapeutică a noilor medicamente aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și eficiența aprobărilor prin programe accelerate în perioada 2007 – 2017.

În perioada menționată, FDA și EMA au aprobat, respectiv 268 de medicamente noi, dintre care 181 (57%) și 39 (15%) s-au calificat pentru cel puțin un program accelerat. Dintre 267 de medicamente noi cu valoare terapeutică, 84 (31%) au fost evaluate ca având o valoare terapeutică ridicată de cel puțin o organizație. În comparație cu medicamentele aprobate prin procedurile obișnuite, o proporție mai mare de medicamente aprobate accelerat de către ambele autorități de reglementare au fost evaluate ca având o valoare terapeutică ridicată.

Mai puțin de o treime din medicamentele noi aprobate de FDA și EMA pe parcursul unui deceniu au fost evaluate ca având o valoare terapeutică ridicată de cel puțin una dintre cele cinci organizații independente. Deși medicamentele aprobate prin proceduri accelerate au fost mult mai susceptibile decât medicamentele non-accelerate să fie foarte bine cotate, majoritatea medicamentelor aprobate accelerat de FDA, dar nu și de EMA, au fost evaluate ca având o valoare terapeutică scăzută.

 

Sursa: https://www.bmj.com/content/371/bmj.m3434

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *