CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Ce procent din populația României este imunizată?

Municipiul București înregistrează cea mai mare rată de acoperire vaccinală în populația rezidentă eligibilă (de peste 16 ani), și anume aproximativ 45%, cu mult peste media națională de 26%, conform informațiilor transmise de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Probabil că, în Capitală, rata de imunizare de grup depășește cu mult procentul de 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă. Este important să atingem ținta națională de imunizare colectivă, iar aceasta nu se poate decât prin vaccinare. Noi ne uităm la imunitatea globală, în momentul de față obținută prin vaccinare, dar la care se adaugă, fără discuție, și cea dobândită de persoanele care au trecut prin boală. Ca atare, la acest moment, dacă vorbim de o imunitate obținută prin vaccinare într-un procent de peste 25%, foarte probabil că cel puțin tot atâția oameni au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 și, altfel, putem să vorbim deja de o imunitate colectivă de 45%-50% în România”, a declarat oficialul.

În topul județelor cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală din populația eligibilă sunt: Cluj (41,43%), Sibiu (35,15%), Brașov (33,13%), Timiș (31,66%), Constanța (31,75%) și Alba (30,77%). La polul opus se află: Covasna (18,1%), Bacău (17,3%), Giurgiu (16,6%), Botoșani (16,6%) și Suceava (15,7%).

În prezent, există 989 de centre de vaccinare active, cumulând un număr total de 1.493 de fluxuri pentru toate cele patru tipuri de vaccinuri. Până la data de 2 iunie a.c., au fost imunizate peste 4,3 milioane de persoane cu cel puțin o doză, din care 3,6 milioane au făcut schemă completă.

În ceea ce privește rata de acoperire vaccinală, pe grupe de vârstă, cea mai mare (35%) se consemnează în cadrul persoanelor de 60-69 de ani, urmată de cele cu vârste cuprinse între 70 și 79 de ani (32,8%) și de cele de 50-59 de ani (31,8%).

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-valeriu-gheorghita-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-i-andrei-baciu-secretar-de-stat-in-ministerul-sanatatii-vicepre-edinte-al-cncav&page=1

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *