Boli și afecțiuni copiiŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vrei un copil sănătos? Ce nu trebuie să faci în timpul sarcinii

Copilăria este esențială pentru sănătatea mintală și bunăstarea oamenilor, deoarece în această perioadă are loc dezvoltarea cea mai rapidă a creierului și definitivarea sistemului nervos. Un studiu realizat de o echipă a Institutului de Sănătate Globală, din Barcelona (Spania), a concluzionat că expunerea unei femei însărcinate la fum de tutun și poluare poate influența negativ copilului, prin apariția tulburărilor de comportament.

„Am constatat că expunerea mamelor la fum de țigară în timpul sarcinilor a fost cea mai importantă consecință asociată cu problemele emoționale și comportamentale ale copiilor”, a declarat Léa Maitre, coordonatorul echipei de cercetători. De asemenea, densitatea traficului în zonele rezidențiale a fost asociată cu dezvoltarea comportamentor agresive, a atitudinilor de nerespectare a regulilor și a deficiențelor de atenție.

Totuși, se pare că acești factori nocivi influențează cel mai mult copilul nu după ce s-a născut, ci în timpul sarcinii, fiind cea mai sensibilă perioadă, cu consecințe importante în ceea ce privește sănătatea emoțională, comportamentală și psihologică.

Totodată, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, care au dormit suficient, au beneficiat de o alimentație sănătoasă și au avut interacțiuni constante cu membrii familiei, au manifestat cele mai puține probleme comportamente (precum: interiorizare, anxietate, nervozitate și depresie).

Cercetarea a inclus aproximativ 1.300 de subiecți din 6 țări europene.

Sursa: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160412021001483?via%3Dihub

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *