Boli și afecțiuni copiiŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vrei un copil sănătos? Ce nu trebuie să faci în timpul sarcinii

Copilăria este esențială pentru sănătatea mintală și bunăstarea oamenilor, deoarece în această perioadă are loc dezvoltarea cea mai rapidă a creierului și definitivarea sistemului nervos. Un studiu realizat de o echipă a Institutului de Sănătate Globală, din Barcelona (Spania), a concluzionat că expunerea unei femei însărcinate la fum de tutun și poluare poate influența negativ copilului, prin apariția tulburărilor de comportament.

„Am constatat că expunerea mamelor la fum de țigară în timpul sarcinilor a fost cea mai importantă consecință asociată cu problemele emoționale și comportamentale ale copiilor”, a declarat Léa Maitre, coordonatorul echipei de cercetători. De asemenea, densitatea traficului în zonele rezidențiale a fost asociată cu dezvoltarea comportamentor agresive, a atitudinilor de nerespectare a regulilor și a deficiențelor de atenție.

Totuși, se pare că acești factori nocivi influențează cel mai mult copilul nu după ce s-a născut, ci în timpul sarcinii, fiind cea mai sensibilă perioadă, cu consecințe importante în ceea ce privește sănătatea emoțională, comportamentală și psihologică.

Totodată, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, care au dormit suficient, au beneficiat de o alimentație sănătoasă și au avut interacțiuni constante cu membrii familiei, au manifestat cele mai puține probleme comportamente (precum: interiorizare, anxietate, nervozitate și depresie).

Cercetarea a inclus aproximativ 1.300 de subiecți din 6 țări europene.

Sursa: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160412021001483?via%3Dihub

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Premieră mondială: oamenii de știință au cultivat "embrioni sintetici" din celule de șoareci

1 Minute
Oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci fără a folosi spermă, ovule sau uter.  Procesul, o…
ŞTIRI MEDICALE

Variola maimuței, declarată urgență globală de către OMS

1 Minute
23 iulie: OMS declară variola maimuței urgență globală de sănătate publică  În 75 de țări au fost raportate 16.000 de…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de extract de ceai verde poate reduce nivelul de zahăr din sânge, arată un nou studiu

2 Minute
Un nou studiu a fost primul care a evaluat dacă beneficiile antiinflamatorii ale ceaiului verde în intestin ar putea avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.