Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Cipuri bionice pentru testarea eficacității medicamentelor

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim (HUJI) au perfecționat o tehnologie prin care implantarea unor cipuri poate oferi informații directe despre efectele pe care le are administrarea de medicamente asupra corpului uman.

Cipurile bionice, care se  sunt prevăzute cu senzori, se implantează în țesutul uman și oferă date în timp real despre procesele metabolice care se produc la nivelul rinichilor, ficatului și inimii.

Rezultatele cercetării ar putea conduce în viitor la reducerea timpului de testare pentru medicamente sau chiar la eliminarea testelor pe animale.

Deja, în urma acestor experimente, s-a constatat că un medicament des folosit în chimioterapie – cisplatina – provoacă leziuni renale la peste 30% dintre pacienți. Dar această tehnologie a permis echipei de cercetători să dezvolte un tratament alternativ, pentru a preveni lezarea rinichilor în cadrul chimioterapiei.

„Este pentru prima dată când cercetătorii folosesc tehnologia organ-pe-cip pentru a dezvolta un tratament de la stadiul inițial până la studiul clinic fără a face teste pe animale de laborator”, au transmis reprezentanții HUJI.

Sursa: https://new.huji.ac.il/news/%D7

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *