Circulația în Europa în vremea pandemiei – un plan comun

PortalMed Logo

 

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat o recomandare privind o abordare coordonată în ceea ce privește restricționarea liberei circulații a cetățenilor ca răspuns la pandemie. Aceasta include o clasificare a regiunilor (verde, portocaliu, roșu și gri), pe baza situației epidemiologice locale.

Codurile de culoare vor fi comune pentru statele membre, atunci când decid dacă introduc restricții de călătorie, o abordare comună pentru călătorii din „zone roșii” (testare și auto-carantină), precum și informații mai clare și la timp pentru public. Statele membre trebuie să își dea acordul înainte ca recomandarea să poată fi aplicată.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) va publica datele epidemiologice prin intermediul unui portal care va fi actualizat în fiecare zi de joi.

Persoanele care intenționează să călătorească în alte țări vor putea accesa astfel informații la zi despre măsurile și regulile care trebuie respectate.

 

Sursa: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/10/13/covid-19-council-adopts-a-recommendation-to-coordinate-measures-affecting-free-movement/

 

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH