ŞTIRI MEDICALE

Concluziile cercetătorilor: iubitorii de fast-food ar putea fi predispuși la incidente în trafic

Persoanele cărora le place să consume alimente de tip fast-food par a fi mai predispuse la probleme în trafic, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință din Estonia. Responsabilă de această situație ar fi o genă care ar putea afecta secreția de serotonină, hormon responsabil de controlul emoțiilor și al atenției.

Cercetarea a fost realizată de specialiștii Universității Tartu din Estonia și a vizat maniera în care gena care influențează producția de serotonină în organism poate afecta oamenii în mod direct. Astfel, s-a descoperit că persoanele cărora le pasă prea puțin de ceea ce mănâncă și preferă alimentele de tip fast-food au niveluri modificate de serotonină, hormon care ajută la controlul emoției și atenției. Aceleași persoane par a fi mai puțin responsabile atunci când se află la volan, putând avea o predispoziție la incidente în trafic. „Oamenii care sunt neglijenți în trafic au toate șansele să se comporte la fel și în alte situații.

Ca de exemplu, atunci când mănâncă. Acest comportament poate avea o explicație biologică, o genă care să-i influențeze”, a precizat Tõnis Tokko, profesor în cadrul Universității Tartu, citat de The Sun. În studiul realizat în Estonia se mai arată și faptul că persoanele care iubesc băuturile energizante ar putea fi predispuse genetic să consume un astfel de produs. „Simt nevoia de adrenalină și fac orice pentru a o obține, iar astfel de băuturi ajută acești oameni”, a mai spus profesorul Tõnis Tokko, citat de aceeași sursă.

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…
ŞTIRI MEDICALE

Doi bebeluși gemeni s-au născut din embrioni congelați acum 30 de ani

2 Minute
O pereche de gemeni s-a născut din embrioni înghețați acum mai bine de 30 de ani. Ar putea fi un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *