ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul zilnic a 50 de grame de migdale poate îmbunătăți sănătatea intestinală

  • Un nou studiu arată că un consum de aproximativ 50 de grame de migdale pe zi poate îmbunătăți sănătatea intestinală.
  • Cercetarea, publicată în „The American Journal of Clinical Nutrition”, a demonstrat că a consuma un pumn de migdale pe zi favorizează producția de butirat, un acid gras care ajută la buna funcționare a intestinului.
  • Autorii studiului susțin că includerea migdalelor în dieta zilnică ar putea fi o modalitate de a crește aportul de fibre fără a declanșa simptome intestinale.

Oamenii de știință arată, cu ajutorul unui nou studiu, că migdalele contribuie la menținerea sănătății intestinale. Studiul, realizat de cercetătorii de la The King’s College din Londra și publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, demonstrează că un consum zilnic de 56 de grame de migdale (echivalentul unui pumn de migdale sau, mai exact, în jur de 46 de migdale) favorizează producția de butirat, un acid gras care ajută la buna funcționare a intenstinului.

Dr. Alice Creedon a explicat pentru Medical News Today: „Butiratul este important pentru sănătatea intestinului, deoarece acționează ca sursă principală de combustibil pentru celulele colonului, permițându-le să funcționeze corect și optim. De asemenea, este implicat în procesul de absorbție a nutrienților.”

„Butiratul produs în intestin poate intra în fluxul sanguin, unde este implicat în reglarea sănătății și în alte zone ale corpului, cum ar fi ficatul, creierul și plămânii”, a mai spus dr. Creedon, cercetător în Departamentul de Studii Nutriționale de la King’s College din Londra.

Butiratul este un acid gras saturat și este produs în mod natural prin fermentarea fibrelor alimentare efectuată de microbiota intestinală.

Cum s-a realizat studiul

La studiul cu pricina au luat parte 87 de persoane adulte – femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani – care au fost împărțite în 3 grupe: în prima, participanții și-au înlocuit gustările zilnice cu 56 de grame de migdale întregi, în a doua au consumat 56 de grame de migdale măcinate, iar în cea de-a treia (grupul de control) subiecții au mâncat brioșe cu un anumit număr de calorii.

După patru săptămâni, cercetătorii au observat că butiratul era semnificativ mai mare printre cei care consumau migdale decât cei care consumau brioșele.  Astfel, s-a constatat că subiecții care au consumat migdale aveau un nivel mai mare de butirați în intestin, respectiv mai mult potasiu.

„Butiratul susține bariera intestinală, care împiedică bacteriile și alți microbi să pătrundă în sânge. Procedând astfel, butiratul poate ajuta la reducerea inflamației, la gestionarea afecțiunilor precum IBS (sindromul intestinului iritabil) și la scăderea disconfortului gastro-intestinal, cum ar fi balonarea”, a declarat pentru Medical News Today nutriționistul Allison Tallman.

Sursa: Medical News Today

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *