COVID-19: Un tratament investigațional cu anticorpi monoclonali a redus cu 44% timpul de recuperare

PortalMed Logo

 

Reprezentanții companiei farmaceutice sud-coreene Celltrion Inc au declarat că pacienții tratați cu medicamentul lor pe bază de anticorpi a oferit o reducere cu cel puțin 44% a timpului de recuperare după COVID-19.

Rezultatul este de bun augur pentru Celltrion, care intenționează să solicite până la sfârșitul acestui an aprobarea condiționată pentru utilizare de urgență în Coreea de Sud pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali CT-P59.

În studiul de fază 1, care a înrolat 18 pacienți cu simptome ușoare de COVID-19, 15 participanți care au primit tratamentul au avut un timp mediu de recuperare cu aproximativ 44% mai rapid decât cele trei persoane din grupul placebo.

Niciun pacient tratat cu CT-P59 în cadrul studiului nu a necesitat până acum spitalizare sau administrarea altei terapii antivirale, iar tratamentul a fost bine tolerat, fără probleme de siguranță semnificative clinic.

Următoarele studii vor fi efectuate pe aproximativ 1 000 de pacienți cu coronavirus asimptomatic sau care au intrat în contact direct cu persoane infectate.

Printre dezvoltatorii de tratamente cu anticorpi monoclonali se numără Eli Lilly, Regeneron, Roche și Novartis.

Până în prezent, nicio terapie cu anticorpi monoclonali nu a fost aprobată pentru tratamentul COVID-19.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN27M060

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH