ŞTIRI MEDICALE

Depresie? Vitamina D ar putea fi o nouă opțiune de tratament

  • O nouă meta-analiză a 41 de studii realizate până în prezent sugerează că administrarea de suplimente de vitamina D poate ameliora simptomele de depresie la persoanele deja diagnosticate cu depresie, ceea ce înseamnă o potențială opțiune alternativă de tratament. 
  • Cercetarea a fost publicată în Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Pe lângă controlul nivelurilor de calciu și fosfat din organism, se crede că vitamina D ajută la reglarea diferitelor funcții din sistemul nervos central – iar cercetările anterioare pe animale sugerează că ar putea contribui chiar la controlul echilibrului chimic din creier, ceea ce ar putea explica asocierea dintre vitamina D și sănătatea mintală.

Aceste constatări vor încuraja noi studii clinice la nivel înalt pe pacienți cu depresie, pentru a face mai multă lumină asupra posibilului rol al suplimentării cu vitamina D în tratamentul depresiei„, spune Tuomas Mikola, cercetător doctoral și autor principal la Universitatea din Finlanda de Est.

Meta-analiza a acoperit un total de 53.235 de participanți la 41 de studii, inclusiv persoane cu și fără depresie, persoane care au luat suplimente de vitamina D și persoane care au luat placebo, precum și persoane cu o varietate de afecțiuni fizice.

La participanții cu depresie, suplimentele de vitamina D s-au dovedit a fi mai eficiente decât placebo în ameliorarea simptomelor depresive.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *