ŞTIRI MEDICALE

Depresie? Vitamina D ar putea fi o nouă opțiune de tratament

  • O nouă meta-analiză a 41 de studii realizate până în prezent sugerează că administrarea de suplimente de vitamina D poate ameliora simptomele de depresie la persoanele deja diagnosticate cu depresie, ceea ce înseamnă o potențială opțiune alternativă de tratament. 
  • Cercetarea a fost publicată în Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Pe lângă controlul nivelurilor de calciu și fosfat din organism, se crede că vitamina D ajută la reglarea diferitelor funcții din sistemul nervos central – iar cercetările anterioare pe animale sugerează că ar putea contribui chiar la controlul echilibrului chimic din creier, ceea ce ar putea explica asocierea dintre vitamina D și sănătatea mintală.

Aceste constatări vor încuraja noi studii clinice la nivel înalt pe pacienți cu depresie, pentru a face mai multă lumină asupra posibilului rol al suplimentării cu vitamina D în tratamentul depresiei„, spune Tuomas Mikola, cercetător doctoral și autor principal la Universitatea din Finlanda de Est.

Meta-analiza a acoperit un total de 53.235 de participanți la 41 de studii, inclusiv persoane cu și fără depresie, persoane care au luat suplimente de vitamina D și persoane care au luat placebo, precum și persoane cu o varietate de afecțiuni fizice.

La participanții cu depresie, suplimentele de vitamina D s-au dovedit a fi mai eficiente decât placebo în ameliorarea simptomelor depresive.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.