ŞTIRI MEDICALE

Dexametazona pentru tratamentul infecției cu COVID-19 în Africa

În prezent, există date preliminare conform cărora, la pacienții europeni, administrarea unei doze mici de dexametazonă reduce mortalitatea cu până la 33%, în cazul pacienților cu forme grave de boală, care necesită ventilație invazivă și cu 20% la pacienții care au nevoie de oxigen.

În Africa, SARS-CoV-2 se extinde cu rapiditate. Sistemele de sănătate insuficient dezvoltate fac față cu greu situației.

Specialiștii avertizează că administrarea de corticosteroizi în țările africane ar putea accelera sepsisul în anumite infecții parazitare prevalente în aceste zone. Riscul apariției infecțiilor bacteriene secundare este încă necuantificabil, având în vedere că în țările subdezvoltate riscul infecțiilor nosocomiale este mult mai mare.

Investigatorii au demarat mai multe studii clinice pentru identificarea soluțiilor de tratament adaptate specificului zonei. Deși dexametazona și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor cu forme grave de boală în Europa, specialiștii nu sunt 100% convinși că acest tratament ar fi potrivit pentru administrare și în țările africane.

Sursa: https://www.thelancet.com/journals/langlo/article/PIIS2214-109X(20)30318-1/fulltext

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *