ŞTIRI MEDICALE

Dexametazona pentru tratamentul infecției cu COVID-19 în Africa

În prezent, există date preliminare conform cărora, la pacienții europeni, administrarea unei doze mici de dexametazonă reduce mortalitatea cu până la 33%, în cazul pacienților cu forme grave de boală, care necesită ventilație invazivă și cu 20% la pacienții care au nevoie de oxigen.

În Africa, SARS-CoV-2 se extinde cu rapiditate. Sistemele de sănătate insuficient dezvoltate fac față cu greu situației.

Specialiștii avertizează că administrarea de corticosteroizi în țările africane ar putea accelera sepsisul în anumite infecții parazitare prevalente în aceste zone. Riscul apariției infecțiilor bacteriene secundare este încă necuantificabil, având în vedere că în țările subdezvoltate riscul infecțiilor nosocomiale este mult mai mare.

Investigatorii au demarat mai multe studii clinice pentru identificarea soluțiilor de tratament adaptate specificului zonei. Deși dexametazona și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor cu forme grave de boală în Europa, specialiștii nu sunt 100% convinși că acest tratament ar fi potrivit pentru administrare și în țările africane.

Sursa: https://www.thelancet.com/journals/langlo/article/PIIS2214-109X(20)30318-1/fulltext

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *